9ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου, 22/5/2019

Το καλύτερο δώρο για τη γιορτή μου το πήρα μια μέρα μετά, στις 22 Μαΐου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου συνάντησα δυο τμήματα της Δευτέρας και της Τετάρτης τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, με αφορμή τα βιβλία μου “Τελικά θα γράψουμε τεστ;” και “Χάθηκε η μπάλα!”.

Τα παιδιά, καθοδηγούμενα από μια εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτικών -τις Κωνσταντίνα Ισαριώτη, Κατερίνα Παπανδρέου και Ελένη Σαββάκη-, είχαν επεξεργαστεί πολύπλευρα και ευρηματικά τα δυο βιβλία: αντλώντας έμπνευση από την εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια και της Λέλας Στρούτση, μου παρουσίασαν τις δικές τους πρωτότυπες και ξεκαρδιστικές ιστορίες, με γέμισαν ερωτήσεις και σχόλια γύρω από τα ίδια τα βιβλία αλλά και γύρω από τη δουλειά μου, και έδωσαν ενδιαφέρουσες προσωπικές προεκτάσεις στην πλοκή των βιβλίων μέσα από άψογα σχεδιασμένα από τις δασκάλες τους βιωματικά παιχνίδια, στα οποία συμμετείχε, εκτός από μας, και μια ζωηρή ομάδα γονιών και παππούδων, οι οποίοι, αν και καθημερινή, βρήκαν και τον χρόνο αλλά και τη διάθεση να έρθουν στη βιβλιοθήκη, όπως κι ο οργανωτικός συντονιστής 4ου ΠΕΚΕΣ κ. Καμήλος, η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ. Καμπούρμαλη και η υπεύθυνη πολιτιστικών Δ’ Διεύθυνσης κ. Πετροπούλου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους θερμά γι’ αυτό το μαγικό πρωινό, που καθόλου δε θα με πείραζε να κρατήσει για πάντα. Ο κύκλος των επισκέψεων σε σχολεία που άνοιξε το φθινόπωρο του 2018 έκλεισε ιδανικά εκείνη τη μέρα στη φιλόξενη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου, παρέα με δασκάλους και παιδιά που αβίαστα και χαλαρά μετατρέπουν ένα δημόσιο ελληνικό σχολείο σε πολύχρωμο περιβόλι αστείρευτης δημιουργικότητας.