Αυτά είναι τα βιβλία που λάτρεψαν τα παιδιά

Στη δύση της περασμένης πια χρονιάς, η Athens Voice ζήτησε από εκδότες, συγγραφείς, επιμελητές και εκδοτικά στελέχη να γράψουν για τα βιβλία που αγάπησαν τα παιδιά τους το 2019. Οι δικές μας οικογενειακές αναγνωστικές επιλογές ήταν οι ακόλουθες:

«Ο λαβύρινθος του Πάνα», Γκιγιέρμο ντελ Τόρο – Κορνίλια Φούνκε, μτφ. Άννα Κοντολέων, εκδ. Ψυχογιός. Το παραμύθι παίζει κρυφτό με την ιστορία στα σκοτεινά δάση της φρανκικής Ισπανίας σ’ ένα μαγικό, καθηλωτικό μυθιστόρημα, που στέκεται επάξια στο ύψος της ταινίας του Ντελ Τόρο.

«Δέντρα», Piotr Socha – Wojciech Grajkowski, μτφ. Agnieszka Barbara Czerwinska – Μαριάννα Ψύχαλου, Μικρή Σελήνη. Όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για τα δέντρα σ’ ένα απολαυστικό βιβλίο με εντυπωσιακή εικονογράφηση και συναρπαστικές διακλαδώσεις.

«Το πνεύμα του χιονιού», Maja Lunde, εικ. Lisa Aisato, μτφ. Χριστίνα Σωτηροπούλου, εκδ. Κλειδάριθμος. Μια συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία για την απώλεια και τη μνήμη, με μια αύρα μεταφυσικού μυστηρίου και πανέμορφες ατμοσφαιρικές εικόνες.

Η Ελένη Γεωργοσταθη είναι επιμελήτρια εκδόσεων και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μητέρα της Μαριλένας 12,5 ετών και της Αλεξάνδρας 9 ετών.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.athensvoice.gr/culture/book/609175_ayta-einai-ta-vivlia-poy-latrepsan-ta-paidia?fbclid=IwAR3u5kKNYUquX25UiwQ1VaLCRuv13ta2l1fiuFyxuHEGrJtZ8c1JJ3mUEcA