Τίτλος: Χάθηκε η μπάλα... ξανά!
Εκδότης: Ψυχογιός
ISBN13: 978-618-01-3910-5
Ημερομηνία έκδοσης 7/10/2021
Εικονογράφος: Στρούτση Αγγελική
Ηλικία:
Σελίδες: 120

Ανατύπωση:

Πότε επιτέλους θα σταματήσει η κατρακύλα των Αήττητων;
Πόσα παγκόσμια πρωταθλήματα σκοπεύει να κατακτήσει ο Μα Τσονγκ;
Πόσο ίδιες είναι η Σόφη κι η Φώφη;
Τι φοβερά μυστικά κρύβουν οι Εναλλακτικές Κομμώσεις ΑΑ;
Και άραγε θα δουλέψει το σχέδιο του Γιάννη και του Αντρέα ή θα χαθεί κι αυτή τη φορά τελείως η μπάλα;

Κριτικές

Είναι πολύ ευχάριστο να μπορείς να διαβάζεις τη συνέχεια ενός βιβλίου που αγάπησες πολύ και εξίσου αγχωτικό να δεις αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου, αν θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου όσο το πρώτο και αν θα σε κάνει να ξεπεράσεις όποιες φοβίες έχεις για τα “δεύτερα βιβλία”. Η αλήθεια είναι πως συνήθως οι συνέχειες πλατειάζουν πάνω σε μια ήδη γνωστή ιστορία. Εδώ όμως έχουμε το ακριβώς αντίθετο: αν και οι χαρακτήρες μας είναι ήδη γνωστοί, η δράση μεταφέρεται σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο και η συγγραφέας μας χαρίζει μια νέα ιστορία, εντελώς διαφορετική, εφάμιλλη όμως της πρώτης. Νέα ιστορία, νέοι χαρακτήρες, νέα προβλήματα που καλούν να βρεθούν λύσεις, στερεότυπα που γκρεμίζονται, όνειρα που ανθίζουν, κείμενο που ρέει ευχάριστα και εικονογράφηση που δίνει ζωή στους χαρακτήρες.

Ζωή Κοσκινίδου, Κόκκινη αλεπού, 19/10/2021

Η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων έχοντας πλέον απόλυτα κατακτήσει τον τρόπο να αφηγείται μια ιστορία με τον αυθόρμητο λόγο ενός παιδιού, επιστρέφει ανανεωμένη σε μια παλιά παρέα ηρώων της και καταφέρνει να μιλήσει για μπάσκετ, πινγκ πονγκ και ενδοοικογενειακές σχέσεις προσφέροντας ένα διαρκές χαμόγελο στον αναγνώστη.

Μάνος Κοντολέων, 24/10/2021

Αυτό το "Ξανά!", στον τίτλο σίγουρα για όσους διάβασαν το πρώτο βιβλίο "Χάθηκε η μπάλα", ανεβάζει την αδρεναλίνη στον αναγνώστη και αναγνώστρια για να πάρει θέση είτε στην πολυθρόνα ή στον καναπέ, στο κρεβάτι για να διαβάσει την εξέλιξη της αθλητικής ιστορίας που με μαεστρία έγραψε η συγγραφέας.

Έλενα Αρτζανίδου, 13/10/2021

...[αναδεικνύει] την πολυπολιτισμικότητα, τις οικογενειακές σχέσεις, την αυτοεκτίμηση και φυσικά τον αθλητισμό [...] και υπόσχεται πολύ μπάσκετ, άφθονο γέλιο και ξεκαρδιστικές ανατροπές!…

Πελιώ Παπαδιά, Talk, 29/10/2021

Καθώς το διάβαζα λοιπόν αναρωτήθηκα... γιατί, ενώ μου αρέσει τόσο πολύ το μπάσκετ, δεν γνωρίζω ούτε μια μπασκετμπολίστρια; Πώς τον ένιωσα τον Γιάννη! Μοιάζει άθλος να μεγαλώνεις με δυο δίδυμες αδερφές στην εφηβεία.
Από την άλλη είναι ωραίο να βλέπεις τα χάρτινα φιλαράκια σου να μεγαλώνουν, να αλλάζουν συνήθειες, να αντιμετωπίζουν νέες προ(σ)κλήσεις.

Ελευθερία Καλούδη, Βιβλιοδρόμιο, 29/10/2021

Σε αυτό το βιβλίο αναδεικνύονται διάφορα ενδιαφέροντα θέματα που άπτονται της ψυχολογίας των εφήβων, της πολυπολιτισμικότητας και αποδοχής του διαφορετικού, των οικογενειακών σχέσεων. Αγαπήσαμε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο η συγγραφέας διαχειρίζεται τα στερεότυπα που επανέρχονται στην καθημερινότητά μας συνειδητά ή ασυνείδητα. Δεν κουνάει το δάχτυλο αλλά τα φέρνει στο προσκήνιο με τον τρόπο της και δημιουργεί γόνιμους προβληματισμούς στον μικρό αναγνώστη. [...] Φέρνει στο προσκήνιο τις προσμονές ή εμμονές των γονιών απέναντι στα παιδιά τους αλλά και τις δυσκολίες ενσωμάτωσης των ξένων σε μια επιφυλακτική κοινωνία. Διαβάζεται απνευστί.

Δέσποινα Λιαράκου, Μικροί βιβλιοφάγοι στην Κύπρο, 1/11/2021

Πλούσιο σε ανατροπές και γεμάτο έξυπνες ατάκες και χιούμορ αποτελεί ένα εξίσου απολαυστικό ανάγνωσμα για μπασκετόφιλους και μη. Οι πολύ όμορφες και ταιριαστές εικόνες του βιβλίου ανήκουν και πάλι στη Λέλα Στρούτση.

Δώρα Ανδρεαδάκη, Parents24.gr, 10/11/2021

Κατά βάση τα δύο βιβλία Χάθηκε η μπάλα είναι δυο εύστοχες βολές σε νεκρό χρόνο κόντρα στα στερεότυπα, στην αναμενόμενη έκβαση, στις στρωτές ζωές. Ρεαλιστικά σε επαφή με την πραγματικότητα και την σύγχρονη ελληνική οικογένεια

Απόστολος Πάππος, Elniplex, 20/12/2021

Η συγγραφέας χρησιμοποιεί με πολύ εύστοχο τρόπο το μπάσκετ για να μας μιλήσει για διάφορα θέματα και καταστάσεις. [...] μέσα από τις αγωνίες των παιδιών για το αθλητικό τους μέλλον, [...] αναφέρεται στα όνειρά τους αλλά και των γονέων τους για τα ίδια [...]. Μας μιλά ακόμα για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, και για το κατά πόσο έχουμε ξεπεράσει ιδέες του παρελθόντος. [...] η Ελένη Γεωργοστάθη, καταφέρνει μέσα από την ιστορία του Γιάννη και του Αντρέα, της Φώφης και της Σόφης, να μας παρουσιάσει μια μικρογραφία της κοινωνίας, με τις αξίες της τα ιδανικά της, αλλά και τις εντάσεις, τα προβλήματα, τις δυσκολίες

Βανέσσα Νερούτσου, Happy Learning Seeds, 28/11/2021

Η έμπνευση της συγγραφέως, προέρχεται προφανώς από γνωστούς υπαρκτούς πρωταθλητές, που κατάφεραν μέσα από πολλές δυσκολίες να φτάσουν και -όχι μόνο- να αγγίξουν την κορυφή. Έτσι, καταφέρνει με έξυπνο τρόπο μέσα από τη γραφή της, να δώσει ερεθίσματα τους μικρούς αναγνώστες, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, όσο εμπόδια και αν συναντήσουν.

Μαριάννα Τεγογιάννη, Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου, 19/11/2021

Στο συγκεκριμένο βιβλίο αυτό που από νωρίς κατάλαβα για ορισμένους από τους χαρακτήρες ήταν η ανάγκη τους να κυνηγήσουν το όνειρό τους, ανεξάρτητα από εμπόδια, προκαταλήψεις, αποθαρρυντικές συμπεριφορές στο οικογενειακό ή στο κοινωνικό περιβάλλον τους. Και νομίζω ότι κυρίως γι’ αυτή τη σύγκρουση των ονείρων με την όχι και τόσο φιλική προς αυτά πραγματικότητα ήθελα να μιλήσω.

Συνέντευξη στην Κόκκινη Αλεπού, 7/10/2021

Καθώς η ιστορία μου χτιζόταν, πρώτα στο μυαλό μου και μετά στον υπολογιστή, συνειδητοποίησα πως μέσα από αυτή μου δινόταν η ευκαιρία να αναζητήσω απαντήσεις σε ένα σωρό ερωτήματα: Άραγε πώς επηρεάζεται η σχέση δυο αδελφών όταν η μία τα καταφέρνει καλύτερα από την άλλη σε έναν τομέα; Και τι συμβαίνει όταν οι επιθυμίες των παιδιών έρχονται σε σύγκρουση με τα όνειρα που κάνουν οι γονείς τους γι’ αυτά; Με ποιες δυσκολίες βρίσκονται αντιμέτωποι ορισμένοι συμπατριώτες μας μόνο και μόνο επειδή σε κάποιους δεν αρέσει το χρώμα τους ή η καταγωγή τους; Και πόσο εύκολο είναι για μια ταλαντούχα μπασκετμπολίστρια να κάνει καριέρα αντίστοιχα σπουδαία με εκείνη ενός άντρα;

Η Ελένη Γεωργοστάθη για το "Χάθηκε η μπάλα... ξανά!", meareseitovivlioafou, 10/11/2021